۴ نتیجه برای دلاور
دکتر بهزاد کفاش، خانم زهرا نیکویی نژاد، دکتر علی دلاورخلفی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( مجله کنترل، جلد ۱۰، شماره ۲، تابستان ۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله، یک روش عددی برای حل مساله کنترل بهینه تصادفی با استفاده از زنجیرهای مارکوف ارائه شدهاست. بدین ترتیب که، ابتدا فرایند پخش کنترلی وضعیت سیستم با استفاده از یک زنجیر مارکوف کنترلی روی یک فضای وضعیت متناهی تقریب زده میشود. سپس تقریبی از تابع هزینه اولیه با استفاده از این زنجیر مارکوف تقریبی، بهدست میآید. برای اثبات همگرایی روش و یافتن یک زنجیر مارکوف تقریبی مناسب برای فرایند پخش، باید دو معیار مورد بررسی قرار گیرد. به عبارتی باید امید ریاضی و کوواریانس شرطی تغییرات وضعیت زنجیر مارکوف با میانگین و کوواریانس موضعی فرایند پخش اولیه متناسب باشند. با استفاده از تقریبات تفاضلات متناهی میتوان احتمالات انتقال و بازههای زمانی تغییر وضعیت زنجیر مارکوف را به گونهای تعیین کرد که زنجیر مارکوف در دو ویژگی سازگاری موضعی فوق صدق کند. در ادامه معادله برنامهریزی پویا با زنجیر مارکوفی که بدین ترتیب بهدست آمده و دارای این ویژگیهای میباشد، تقریب زده میشود. نهایتاً، با میل دادن پارامتر گسسته سازی زنجیر مارکوف به صفر، مشاهده میشود که جواب مسئله کنترل تصادفی تقریبی زنجیر مارکوف، به جواب مسئله کنترل بهینه تصادفی اولیه همگرا میباشد. در پایان یک الگوریتم تکراری برای حل مساله کنترل بهینه تصادفی پیشنهاد شده و از آن برای حل یک مثال استفاده شده است.
دکتر هادی دلاوری، اقای میلاد محدث زاده،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( مجله کنترل، جلد ۱۰، شماره ۴، زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده
آشوب پدیده ای است غیرقابل پیشبینی، که در سیستمهای دینامیکی غیرخطی مورد توجه قرار می گیرد. در این مقاله، کنترل این پدیده در یک سیستم انتقال چرخدنده بهعنوان یک سیستم دینامیک غیرخطی مورد بررسی قرار می گیرد. ابتدا ویژگیهای دینامیک غیرخطی سیستم انتقال چرخدنده بررسی میشود. سپس، صحت وجود آشوب در این دینامیک غیرخطی با استفاده از نمودار صفحه_فاز مورد بررسی قرار می گیرد. طراحی کنترل کننده مودلغزشی ترمینال شامل دو مرحله میباشد: اول، طراحی یک سطح لغزش مناسب و دوم، طراحی یک کنترلکننده که مسیرهای حالتهای سیستم بهسمت حالت لغزشی حرکت کنند. در قضیهی اول این مقاله، پایداری سطح لغزش پیشنهادی بررسی می شود و سپس کنترل آشوب و پایدارسازی حالتهای سیستم انتقال چرخدنده، براساس قضیهی پایداری لیاپانوف انجام می گردد. همچنین پایداری سیستم حلقه بسته با استفاده از سطح لغزش و کنترلکننده مودلغزشی ترمینال تطبیقی پیشنهاد شده مورد بررسی قرار می گیرد. در روش پیشنهادی تأثیر پارامترهای نامشخص کنترلکننده، نامعینی سیستم، اغتشاش خارجی و عامل غیرخطی در ورودی کنترلی بهطور کامل درنظر گرفته شدهاند. برای تخمین پارامترهای نامشخص کنترلکننده قوانین تطبیقی مناسبی پیشنهاد شده است. نتایج شبیهسازی ها، کارآمدی و مقاوم بودن کنترلکننده پیشنهادشده را نشان میدهد.
مهدی اشرفی بافقی، علی دلاور خلفی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( مجله کنترل، جلد ۱۳، شماره ۱، بهار ۱۳۹۸ )
چکیده
: در این مقاله طراحی یک کنترل مد لغزشی برای سیستمهای تصادفی با اطلاعات ازدسترفته را موردبررسی قرار میدهیم. فرض بر این است که یک ارتباط شبکهای در چرخه فیدبک سیستم وجود دارد و ممکن است بخشی از اطلاعات در هنگام انتقال از دست برود. نوآوری این مقاله در ارایه یک روش جدید با عملکرد مناسب تر است، برای این منظور ابتدا یک روش تخمینی برای جبران اطلاعات ازدسترفته در نظر میگیریم. سپس یک سطح لغزشی انتگرالی را تعریف کرده، کنترلگر سطح لغزشی را طراحی میکنیم. به کمک روش لیاپونوف نشان خواهیم داد این روش (با تقریب مربعی) پایدار خواهد بود. در پایان مثال عددی و نتایج شبیهسازی انجامشده به کمک نرمافزار متلب، پایداری و مؤثر بودن روش ارائهشده را تائید میکنند.
ابوالفضل دلاور، محمد حائری،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( مجله کنترل، جلد ۱۶، شماره ۲، تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده
غیرخطیگری از رفتارهای اصلی سیستمها در دنیای واقعی است. از این رو معرفی روشی برای تعیین حاشیه پایداری این سیستمها امری ضروری به نظر میرسد. با اینکه حد بهره و حد فاز به عنوان معیارهای جا افتادهای در این راستا برای تحلیل سیستمهای خطی است، پیدا کردن یک راه مشخص برای تعیین مقدار واقعی این حدها در سیستمهای غیرخطی در حالت کلی از مسائل موجود ادبیات میباشد. هدف اصلی این مقاله ارائه روش جدیدی برای تعیین دقیقتر این حدها برای نوع خاصی از غیرخطیگریها است. با استفاده از قضیه لیاپانوف، شرایط پایداری به دست آمده و با اعمال معیار دایره توسعهیافته حاشیه پایداری سیستمهای لور تعیین شده است. با ارائه مثالهای عددی، صحت نتایج بدست آمده بررسی شده و با مقایسه آنها با سایر روشها، دقت نتایج به دست آمده مورد ارزیابی قرار گرفته است.